fbpx

 Доброволци подадоха ръка на Витоша

Въпреки неблагоприятните метеорологични условия на места, десетото издание на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно” мотивира 279 343 доброволци, да се включат в стотици акции по почистване, облагородяване и залесяване на територията на цялата страна.

На територията на Природен парк „Витоша“ имаше над  10 пункта, в които се включиха стотици доброволци.

В близост до музея на мечката с подкрепата на ентусиастите от групата „Лунатични разходки“, събраха 67 чувала отпадъци, 7 гуми от камион (над 300 килограма) захвърлени на различни места в гората. Два кубика балатум в близост до Детски екостационар “Белите брези” и местността.

Служителите на Credisimo  успяха да почистят района на м. Офелиите и да освежат парковата инфраструктура – пейки, огради и беседки.

Благодарим на служителите и техните семейства от Хамбургер Рисайклинг България , които лакираха откритата класна стая до с.Боснек и осигуриха контейнер за извозване на отпадъците от едно сметище.

Към нас се присъедини Софийски Планински клуб с инициативата „Сливи за смет“, която включваше 4 пункта. Те чистиха около Симеоновските езера, х. Алеко, м. Белята вода и в местността Банката.

Служителите на Байер събраха 20 кг боклук от района на Драгалевския манастир. Боядисаха входното и информационно табло и парапетите на дървения мост.

Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас – „Да изчистим България заедно”, ще се проведе под надслов „Подай ръка на природата“

Благодарим на всички неуморни доброволци, които спомогнаха да почистим Природен парк Витоша.