fbpx

ДПП „Витоша“ – основен партньор на детския игрален филм “Случаят Тесла”

Галапремиерата на детския игрален филм “Случаят Тесла” на режисьора Андрей Хадживасилев се състоя на 29.03.2023 г. В препълнената зала на кино „Арена“ The MALL зрителите станаха съпричастни с приключенията на младите герои Тони (Мартин Паунов) и Рая (Поли Иванова). Деветдесетминутната продукция е заснета в Детския екостационар „Бели брези“ на Витоша и вече е удостоена с наградата на публиката за най-добър филм на фестивала “Златна роза” във Варна в края на миналата година. Вълкът Черок, с мистичен образ във филма, също присъстваше на премиерата.

От днес, 31.03., филмът ще бъде представян в киносалоните на страната. Следват участия в много международни кинофестивали.

Главните герои Поли Иванова и Мартин Паунов представят по увлекателен начин информационните центрове, алеи и музеи на територията на ПП “Витоша” в 10-минутното видео със субтитри на английски език, режисирано от Андрей Хадживасилев, публикувано на официалния видеоканал на ПП “Витоша” в YouTube.

Позамрялото през последните десетилетия детско игрално кино очевидно имаше нужда от нов тласък. А филмът “Случаят Тесла” е доказателство за скрития актьорски и режисьорски капацитет, който само чакаше да бъде показан и оценен.

Да му пожелаем успех!