fbpx

Масово изкачване на Черни връх ще се проведе на 16 януари

За трета поредна година екипът на Българска история организира масово изкачване на Черни връх. То ще се проведе на 16 януари по случай 153-годишнината от рождението на Алеко Константинов.

През 2015 година в масовото изкачване в памет на Щастливеца участие взеха повече от 400 души. Тази година очакванията са те да са двойно повече.

Писателят е изкачил върха преди 121 години. Днес стари и млади тръгват по неговите стъпки. Целта на организаторите е изкачването да се превърне в традиция, която да обедини любовта към туризма с историческите ценности и знания. Много по-приятно е да придобиваш такива познания, докато опознаваш красотите на страната си, категорични са те.

Подобно на миналите години, сборният пункт ще е на последната спирка на автобус 93, при лифт Драгалевци. Оттам точно в 8:15 всички желаещи ще започнат изкачването.

Преходът в едната посока отнема 4-5 часа, в зависимост от темпото. Уточнено е, че основната група ще се придвижва пеша по време на цялото изкачване и ще слезе с лифт. Който иска, може и да се качи с лифта.

Прогнозата е благосклонна към ентусиастите и обещава тихо и спокойно време. Въпреки това е задължително всеки, който реши да вземе участие, да се облече топло и удобно. Планината е непредвидима и човек винаги трябва да е подготвен.