Близо 6 000 лева са събрани за инициативата „Витоша – достъпна за всички“

На 24 април ДПП „Витоша“ и Спортен клуб „Вертикален свят“, съвместно със спортисти, организатори и партньори дадоха пресконференция в Детския екостационар „Бели брези“ в Природния парк „Витоша“, на която разказаха интересни подробности от  щафетния супермаратон „Един ден на Витоша“, състоял се на 14.04.2018 г.

Целта на маратона бе да се съберат средства в помощ на кампанията „Витоша – достъпна за всички“ на Природен парк „Витоша“ за изграждане на алея за спорт за хора с увреждания в местността „Игликина поляна“.

Общата стойност на проекта е около 50 000 лв, а до момента са събани 5 813 лв. – сума достатъчна за изграждането на една площадка от планираните общо шест.

„Много е важно да осигурим максимално лесен достъп на всички до планината. Витоша е национално богатство, в което една четвърт от българите търсят спокойствие и удоволствие от срещата с природата. Вярвам, че събирането на средствата чрез подобни инициативи ще продължи и скоро ще можем да завършим всички планирани площадки за отдих“, каза директорът на парка Снежана Петрова.

 Анатоли Илиев организационен секретар на „София – Европейска столица на спорта“ обяви, че ще осигурят средства за направата на филм за Витоша и възможностите, които планината предоставя за спорт и туризъм. Филмът ще бъде готов в началото на юни 2018 г. и показан на различни фестивали, специални събития, в киносалони и по националните телевизии. Документалният филм ще продължи да работи за каузата „Избери, за да помогнеш”.

Skip to content