Витоша – достъпна за всички

На 1-ви ноември т.г. стартира дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш!“. Тя има за цел да подпомогне благотворителни инициативи в четири основни категории:

Сред одобрените проекти в категорията „Опазване на околната среда“ е проектът „Витоша – достъпна за всички“. Целта на проекта е да подобри качеството на живот, физическата и психическа дееспособност, социалната интеграция, адаптация и пълноценна реализация в обществения живот на хората с увреждания чрез съприкосновение с природата и спортни занимания на Витоша.

Проектът предвижда монтаж на специализирани уреди за двигателна активност за хора с увреждания на опорно-двигателния апарат в едно от най-прекрасните места на Витоша със спиращи дъха панорамни гледки – Игликина поляна. Ще има люлки, музикална стена, уред за висене, фитнес уред, колело за раздвижване, лост за набиране, въртележка, рампа за наблюдение и информационен пункт. Предвидени са и специални маси с пейки, съобразени с изискванията за ползване от хора в инвалидни колички, за да се избегне изолацията им от другите туристи.

Природен парк „Витоша” е най-посещаваната защитена територия в България с над 3 милиона  посетители годишно. Голяма част от тях са хора с увреждания. Те имат голяма нужда от досег с природата, който оказва благоприятен лечебен и възстановителен ефект. За да се осъществи това, е необходимо да се осигури достъп до места за практикуване на адаптирани физически упражнения, като в същото време хората с ограничени двигателни възможности да не са изолирани от обществото.

Премахването на бариерите пред хората с увреждания е в нашите възможности!

Ние сме моралното задължени да отстраним препятствията пред тях, да инвестираме средства и опит за създаване на достъпна среда и изява на потенциала им.

Да го направим заедно!

Премахни бариерите, отвори врата към общество с равни възможности за всички!

Дарения чрез SMS:

с текст DMS VITOSHA на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори.

  • За абонати по договор с Telenor, Vivacom и Mtel цената на 1 sms е 1 лв.
  • За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Банкова информация за дарение:

Получател/Титуляр: ДИРЕКЦИЯ НА ПРИРОДЕН ПАРК ВИТОША

IBAN:BG89TTBB94003121040423

BIC:TTBBBGSF

При банка:Сосиете Женерал Експрес банк

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

 

 

 

Skip to content