НОВИНИ

Витоша зимен фест 2022 -“Открий, забавлявай се, изживей”

Фондация „София – европейска столица на спорта“ ви кани на Витоша зимен фест 2022, на 22 януари (събота) пред хижа „Алеко“. Станете част от Световния ден на снега под мотото „Открий, забавлявай се, изживей“.

Спускане с шейни, гигантски слалом, ски-алпинизъм, спринтово ски-бягане, детски игри и много, много забавни надпревари.

И още: уникалното за България велосипедно спускане на сняг за време. Сноубайк – най-новата дисциплина в колоезденето, ще направи своя официален световен дебют в точно този ден край х. Алеко. Фестивалът е новатор в провеждането на спускане за време по сняг с колела, а тъй като дисциплината е съвсем нова и наскоро утвърдена от международните структури, на практика състезанията на Витоша и първенството на Франция се явяват първите в света, организирани и официално приети в календара на Световния колоездачен съюз.

„Столична община и „София – евростолица на спорта“ организират този спортен празник за седма поредна зима, като целта е да излязат повече хора в планината, на чист въздух сред природата. Поканени за участие са всички, които обичат Витоша и спорта, много забава ще има и на първата на Витоша „Шейни зона“, която ще работи за втора поредна година.

Организатори на Зимния фест, наред с Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Столична Община, са Българска федерация по ски, Витоша ски АД, Сдружение „Маратон”, Консепт криейтив, Българска федерация по катерене и алпинизъм, Ски-клуб „Александър логистик“, Сдружение на „Витошки ски и сноуборд училища и клубове”. Програмата предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. Наред с надпреварата по ски-бягане, всеки ще може да получи първи уроци и да пробва безплатно „писалките“. Фестът включва още планинарски песни на импровизираната сцена, забавни игри и викторини с награди.

Повече подробности и детайлна програма очаквайте наскоро тук, в специалната Facebook страница за събитието и на www.sofia2018.bg.

текст: https://www.facebook.com/sofiaeuropeancapitalofsport

Skip to content