НОВИНИ

„Витоша – планината, която дава живот“

Фондация „София – европейска столица на спорта“, Дирекция на Природен парк „Витоша“ и Столична община представят фотоизложбата “Витоша – планината, която дава живот”.

Планината Витоша е символ на столицата София, на туризма в България, на активния дух и характер на модерните българи.

Поредната фотоизложба, организирана от Фондация „София – европейска столица на спорта“ и Дирекция на Природен парк „Витоша“ към Изпълнителна агенция по горите, представя малка част от красотите и повече от възможностите за спорт и туризъм, които планината дава днес.

Нито една снимка или текст обаче не може да се сравни с това да устетите уханието на гората и кристално чистия въздух, спокойствието на планинските потоци или предизвикателствата на отвесните скали. Прекарвайте повече време в планината, обичайте я, пазете я и оставете само това, на което искате следващите поколения да се радват.

Изложбата съдържа 28 фотоса от Витоша с автори Иван Зарков, София Георгиева, Юлия Михайлова, Йордан Дамянов, д-р Никола Дойкин, Добрин Керестелиев, Ема Паунова, Тодор Шабански и Николай Кръстев. 

Всички те показват колко неподозирани красоти и възможности за спорт притежава любимата ни планина Витоша.

Фотографиите ще бъдат изложени от 24 юни до 8 юли в градинката пред НДК до паметника с лъвчето при алеята на входа откъм Кравай. Кратката церемония по откриването на изложбата е планирана за 28 юни, вторник, от 12.00 ч.

Skip to content