Витоша – планината, която дава живот

Днес, д-р инж. Анна Петракиева – директор на ДПП „Витоша“ и екипът на Дирекцията бяха отличени със „Златна значка“ от Българския олимпийски комитет, за  цялостната си дейност в полза на Витоша. Наградата бе връчена от  зам.-кметът на столична община Дончо Барбалов, на откриването на фотоизложбата „Витоша – планината, която дава живот“. Сред отличените бяха и Ани Пенчева – неуморният двигател в организацията на обиколката на „Витоша 100 км“, която това лято се организира за 38-и път и Георги Радев – неизменна част от спортните събития в планината.

Всеки от седемте автори на творбите бе награден от „София – европейска столица на спорта“ с копие от уникалната енциклопедия „България на Олимп“ и „Сребърна значка“ от БОК.

Във фотоизложбата са включени 28 пана, представящи началото на туризма, възможностите за спорт и отдих в наши дни. От днес всички любители на планината и приключенския начин на живот ще могат да се насладят на платната, разположени градинката пред НДК, покрай алеята при входа откъм кръстовището на бул. Патриарх Евтимий и „Фритьоф Нансен“ (бивш „Кравай“), в Галерия на открито пред Лятно Кино Кабана.

Skip to content