Витоша прие екстремнaта фрийрайд надпревара X Lines 2016

Десетки скиори и бордисти премериха сили в дълбокия сняг през уикенда.

Този уикенд на Витоша се проведе второто издание на екстремната ски и сноуборрд надпревара в необработен терен – X Lines. Събитието се проведе с подкрепата на Столична община и беше  включено в спортния календар на София.

За радост на всички състезатели и организатори, времето беше благосклонно и състезанието се проведе успешно и завърши без никакви травми и сериозни инциденти. Въпреки очакваното лошо време, организаторите успяха да използват единствения „прозорец“ в прогнозата, за да проведат състезанията за малки и големи.

Съботната сутрин зарадва всички на Витоша с чудесно слънчево време в района на Витошко Лале 2 и Резньоветe, където беше и арената на надпреварата. Снеговалежите през предишните дни бяха направили терена почти идеален, особено за тази зима и предоставиха на участниците интересен избор на състезателни линии.

В надпреварата се включиха над 50 участника от цялата страна, като най-малкият състезател бе едва на 7 години! Въпреки крехката си възраст, малкият Мартин Пашков се представи отлично и успя да спечели първото място в категорията на под 10 годишните и си спечели чисто нови ски. До него на стълбичката се наредиха Антония Иванова и Катерина Ваклиева.

При младежите под 15 години най-добре се представи 13 годишният Борислав Гарибов, който демонстрира много стабилно каране и стил. До него на почетната стълбичка се наредиха Георги Вачков (12) и Мирослав Мирчев (10), които също показаха много умения и потенциал за разитие.

В категорията на младите скиори под 18 години, за втора поредна година надпреварата беше спечелена от 15 годишният Ивайло Димитров, който се представи отлично. След него успяха да се класират Валентин Балов на второ място и Борис Захариев на трето.

При младите сноубордисти най-добри резултати показаха Владислав Янков, който се качи на първото стъпало на почетната стълбичка, следван от Антон Генков и Николай Димчев.

В категорията на мъжете скиори, конкуренцията беше най-голяма, а надпреварата беше спечелена от едва 16 годишния Симеон Павлов, който участваше при големите с уайлд кард.

Той направи изключително интересен и изчистен рън и заслужено спечели първото място и си тръгна с нови ски от Faction. Втори успя да се класира Венцислав Алексиев,  а трети остана Александър Карадинков.

При сноубордистите над 18 години най-добър резултат успя да постигне Павел Митренга с много стабилно каране и стил, а след него се класираха Никола Абаджиев и Борис Димитров.

Всички деца и победителите в отделните категории получиха страхотни награди на обща стойност близо 7000 лева, като имаше и две специални награди за „Най-добър карвинг в пудра“ спечелена от Александър Савов и „Най-атрактивно падане“ за Теодор Георгиев.

Уикенда беше изпълнен с много адреналин и силни емоции, както и много усмивки и добро настроение. Организаторите на X Lines обещават да продължат традицията и да правят oщe интересни екстремни събития на Витоша. Вече се работи по следващото издание на събитието, а планираниете дати са 3-5 март 2017!

 

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content