Отличия за най-високо почистено място от кампанията „Да изчистим България заедно“

Директорът на ДПП „Витоша“ Снежана Петрова и доброволци получиха награди от министърa на спорта Красен Кралев – приз „Чиста игра“ за най-високо почистено място (вр. Черни връх) по време на Националната среща на партньорите на кампанията „Да изчистим България заедно“, организирана от bTV Media Group.

На 16-и септември 2017 г. мащабната инициатива на БТВ „Да изчистим България заедно“ обхвана и Черни връх, който беше почистен от 1 тон метални отпадъци. Доброволците и организатори бяха: Красимир Стоянов – основен стратег за рязането и изнасянето на металните отпадъци и предварителната подготовка, при която се извърши то, Данчо Русанов, който осигури изнасянето и извозването на металните отпадъци, Аспарух Мачирски – управител на „Мачирски спорт“, Петя Тотева, Светлин Тотев, от Дирекцията на парка – Сава Попсавов и Мария Василева.

Националната среща на партньорите от изданието на „Да почистим България заедно” през 2017 г. се случва точно 100 дни преди провеждането на следващата акция за почистване.  

15 септември 2018 г. ще е Световен ден на почистването, това ще е най-голямата гражданска инициатива от доброволчески акции за почистване и ще бъде подкрепена от bTV Media Group чрез кампанията „Да изчистим България заедно”.

Световният ден на почистването ще се проведе в 150 държави, като целта е с проблемите, свързани със замърсяването на околната среда да се ангажира 5% от населението на планетата.
През 2017 г. в кампанията „Да изчистим България заедно” участваха над 300 000 човека. В природен парк „Витоша“  бяха почистени шест пункта : Черни връх, районът около Драгалевския манастир, местност Бялата вода, около хижа „Боерица“, местност Копитото, районът около хижа “Еделвайс”. Вложените усилия бяха особено големи, поради екстремните условия на терена и трудния достъп на извозващата техника.

Дирекцията на Природен парк „Витоша“  и тази година ще участва активно в кампанията „Да изчистим България заедно“.

Skip to content