Дирекцията на Природен парк „Витоша“ с приз за най-много организирани доброволци

За поредна година Дирекцията на Природен парк „Витоша“ беше отличена в кампанията „Да изчистим България заедно“. Дирекцията получи специален приз за най-много организирани доброволци.

Мария Лазарова, мениджър Социални проекти в bTV Media Group, изказа специална благодарност към ландш. арх. Снежана Петрова – бивш директор на ДПП „Витоша“, за доброто партньорство с парковата администрация през годините.

Националната среща на партньорите в кампанията „Да изчистим България заедно“ 2018 г. събра организатори и участници в доброволческата инициатива. Имиджовото събитие на bTV се проведе в Ботаническата градина в София.

От старта си досега „Да изчистим България заедно” е получила подкрепата на над 2 050 000 доброволци от цялата страна. За същия период, по информация от Министерството на околната среда и водите, са събрани близо 90 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали над 13 700 нерегламентирани сметища и замърсени зони. През 2018 г. „Да изчистим България“ бе подкрепена от над 400 000 доброволци в цялата страна.

Голямата кампания на bTV Media Group „Да изчистим България“ стартира по-рано тази година, съобщиха организаторите. Деветото издание започва на 14 септември и е първото от световната инициатива World Clean Up Day 2019.

За деветото издание организаторите ще разширят обхвата с допълнителни възможности за подобряване на средата, в която живеем. Те се надяват да се обединят още повече граждани в името на добрия пример и каузата за по-чиста околна среда.

Skip to content