НОВИНИ

Дирекцията на Природен парк „Витоша“ участва в туристическото изложение „Ваканция и СПА Експо“

Изложението „Ваканция и СПА Експо“ в Интер Експо Център отвори врати за всички любители на пътешествията и туризма. В него вземат участие над 200 фирми, организации, общини и фирми от 14 различни държави от Европа, Азия и Африка. Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на туризма, а Мадагаскар е държава партньор.

Дирекцията на Природен парк „Витоша“ взе участие с информационни материали  и представи два филма:

Документалният филм „Един ден на Витоша“ запечатал щафетния супермаратон, който се реализира с основното участие на Дойчин Боянов в компанията на известни спортисти като Боян Петров, Веселин Овчаров, Кирил Николов – Дизела, Станилия Стаменова, Илко Илиев, Николай Петков, Антония Григорова и др. За двадесет часа Дойчин Боянов обиколи Витоша по суша, въздух, вода, дори под земята, съпровождан от 16 спортиста, два коня и няколко хъскита. Щафетният супермаратон „Един ден на Витоша“ беше организиран от Спортен клуб „Вертикален свят“ и Дирекция на Природен парк „Витоша“. Инициативата, както и заснемането на филма, са подкрепени от Фондация „София 2018 – Европейска столица на спорта“. 

Другият филм е „Инфоцентрове, музеи и алеи в Природен Парк „Витоша“ в който режисьорът Андрей Хадживасилев и децата актьори Мартин Паунов и Поли Иванова ви повеждат по витошките пътеки и разказват интересни неща за 13-те обекта, включени в него, част от които са – Музея на мечката, музея на совата, ДЕС „Бели брези“, Алеята на билките, Алеята на карста и други.

Туристическото изложение ще продължи до 15 март.

Skip to content