Доброволци от М-тел възстановиха туристическа инфраструктура в местността Бялата вода

На 19.06.2010 г. беше проведена поредната съботна доброволческа акция в Природен парк „Витоша“. Акцията беше организирана от Дирекцията на Природен парк „Витоша“ и Фондация „Помещ за благотворителността в България“. Прогнозата за лошо време не изплаши трийсетте доброволци от М-тел, проявили желание да помогнат за възстановяване на туристическата инфраструктура в парк Витоша. М-тел заплати закупеването на всички материали, необходими за акцията.

В местността Бялата вода още миналата година (пак с помощта на доброволци) беше подеменена част от пейките. Сега, благодарение на усърдната работа на доброволците от М-тел, успяхме да сложим още 3 маси с пейки „витошки тип“, да подменим всички повредени дъски на пейките наоколо. Освен това, районът беше почистен, площадките за отдих на туристи – също, парапетът на панорамната площадка над чешмата – подновен, както и други два парапета край пътеката за Златните мостове.

Подвизите на доброволците съвсем не свършват до тук. Те разчистиха много нерегламентирани огнища, информационното табло беше рементирано и лакирано. Лакирани бяха и всички дървени части на парковата инфраструктура, която беше в добро състояние и нямаше нужда от подмяна, а беседката в района вече има нов покрив.

Благодарение на усърдната работа на доброволците от М-тел, сега местността Бялата вода вече има много по-приветлив вид.

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content