Дойчин Боянов със званието „Почетен гражданин на София“

Столичният общински съвет присъди званието „Почетен гражданин на София“ на известния алпинист Дойчин Боянов. Заедно с Боянов почетни граждани на столицата станаха и олимпийската шампионка по гребане от Монреал 1976 г. Здравка Йорданова и музикантът Васил Георгиев – Васко Кръпката.

Изтъкнатият алпинист Дойчин Боянов е социално ангажирана личност. Той е един от малкото българи, изкачили най-високия връх на планетата – Еверест, утвърден преподавател в Националната спортна академия. Дойчин неспирно инициира и развива нови позитивни предизвикателства и полезни проекти. Със своите ентусиазъм, амбиция и новаторство е пример за младите българи.

През последните години Дойчин Боянов участва в мероприятия, свързани с Природен парк „Витоша“ и София, представяйки богатството и разнообразието от възможности за спорт, отдих, туризъм и активен начин на живот. По негова идея се проведе инициативата „Един ден на Витоша“ – щафетен супер маратон в подкрепа на хората с физически увреждания.

На 14.04.2018 г. за един ден беше обиколена Витоша с демонстрация на повече от 15 вида спортно-туристически дейности. Включиха се известни спортисти и хора с увреждания.

Основната цел беше да се съберат средства в помощ на кампанията
на Дирекцията на Природен парк „Витоша“ „Избери, за да помогнеш“. Средствата се вложиха в изграждане на спортна алея за хора в неравностойно положение в местността Игликина поляна.

По инициатива на фондация „София европейска столица на спорта“ мероприятието „Един ден на Витоша“ ще бъде проведено и тази година. На 18 май в местността Игликина поляна на Витоша ще се проведат „Споделени игри“. В програмата ще бъдат включени над 10 вида спорт, забавни игри и викторини с участието на „София европейска столица на спорта“, НСА, ДПП „Витоша“, СК „Вертикален свят“ и Parakids. В организацията ще имат възможност да вземат участие всички желаещи, споделено с хора в неравностойно положение.

Набирането на средства за довършване на спортната площадка в м. Игликина поляна продължава.

Вие също може да участвате.

Дарете чрез:

SMS:

  • С текст DMS VITOSHA на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори;
  • За абонати по договор с Telenor, Vivacom и Mtel цената на 1 sms е 1 лв.;
  • За ползвателите на услугата за мобилни оператори цената на 1 см е 1,20 лв. с ДДС.

Банкова информация за дарение:

Получател: Дирекция на Природен парк “Витоша”

IBAN: BG89TTBB94003121040423

BIC: TTBBBGSF

При банка: Сосиете Женерал Експрес банк

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

Skip to content