Експресна автобусна линия до Витоша през летните почивни дни

Центърът за градска мобилност пуска нов експесен автобус № 163 към Витоша през летните почивни дни. Той  ще допълва съществуващия автобус № 63, който ще се движи по маршрута си, както и в момента от понеделник до неделя.
Бързата линия ще работи през съботите и неделите, както и през всички празнични дни, от 1 юли до 17 септември 2017 г. Чрез нея времето за пътуване ще бъде съкратено с близо 10 минути, тъй като експресната линия няма да спира на всички спирки по линията на 63, а само на най-оживените. Това са: „бул. Цар Борис III“, сп. „ж.к. Красно село“, сп. “Ул. Тодор Каблешков“, сп. „НИМ“, сп.„Кв.Бояна“, сп.“Бялата чешма“, сп.“Тихия кът“, сп.“Дендрариум“, сп.“Златните мостове“. Първият курс е в 6:34 ч. в посока бул. „Цар Борис III“ – „Златните мостове“. Последен обратен курс от Витоша към града ще има в 19:45 ч.
Във върховите по натоварване летни съботи и недели, ЦГМ предвижда повече коли и по линия № 66, която е по маршрута от Зоопарка до хотел „Морени“. Автобусите ще се движат в интервал от 30 до 45 мин. от 1 юли до 17 септември, в зависимост от часовия пояс през деня. В 7:30 часа през уикендите е първият курс в посока Зоопарка към хотел „Морени“, последен курс в обратната посока е в 18:00 часа.
Целта на промяната е да се даде възможност на повече хора да стигат по-бързо и удобно до планината през летните месеци. Това е и част от политиката на Центъра за градска мобилност за удобен и предпочитан обществен транспорт.

Skip to content