Есенно почистване в района на Драгалевски манастир и Бай Кръстьо

23.10.2010 г. (събота) се проведе есенно почистване, организирано от ДПП Витоша, със съдействието на Фондация Помощ за благотворителността в България. В него се включиха над 70 човека, които с доброволния си труд почистиха едни от най- посещаваните райони – Драгалевски манастир и Бай Кръстьо. Хубавото слънчево време през съботния ден бе оползотворено и за премахване на незаконно сметище в близост до манастира. Оттам бяха изнесени около 30 м3 строителни отпадъци.

Ученици и преподаватели от Американския колеж в София събраха множество чували с отпадъци от паркинга над манастира и поляната с беседката, други почистиха дерето на реката, а трекинг групата на колежа обходи част от панорамната пътека.

Близо 40 служители на фирмите Енел Марица Изток 3 АД, Карлсберг – България и Vivacom се включиха впочистването, като част от хората се качиха и в на района на лифтената станция Бай Кръстьо.Доброволците почистиха и много пътеки, замърсени с отпадъци. След акцията тази част от планината ще посрещне чиста зимата и първия сняг.

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content