Завърши едномесечната Арт ваканция на Витоша

Организираната от Модо България Арт ваканция на Витоша се проведе в продължение на един месец в прекрасните условия на Детския екостационар “Бели брези”. Програмата премина в три седмици: “Рисуване и приложни изкуства” от 18 до 22 юли, “Музика” от 1 до 5 август, а от 8 до 12 август темата беше “Кино”.

Арт ваканция на Витоша се откри с курс по рисуване и пластика, подготвен от галерия “Факири”. Децата придобиха основни умения и познания в областта на приложните и изящните изкуства. Заниманията представиха  разнообразие от възможни интерпретации на природни теми, свързани с планината, екологията и опазването им, както запознаха децата с няколко разнообразни и забавни техники и изразни средства на пластичното и изобразително изкуство.

Снимки от седмица “Рисуване и приложни изкуства”: Вижте тук

В музикалната седмица малчуганите разбраха повече за композиторите, инструментите, нотите, ритъма и пеенето в компанията на нови приятели и сред прекрасната планинска атмосфера. Програмата беше предназначена за всички деца, които обичат музиката – от абсолютно начинаещите до тези, които вече владеят музикален инструмент. Включени бяха интерактивни групови занимания, подготовка за изпълнение на всички деца като оркестър, сформиране на различни ансамбли и уроци по два инструмента по избор между пиано, китара, цигулка, ударни, блокфлейта и арфа.

Снимки от седмица “Музика”: Вижте тук

Децата обичат да гледат филми. А дали биха искали да напишат собствен сценарий и да изиграят роля в собствения си филм? В последната кино седмица от Арт ваканция на Витоша младите киномани бяха сценаристи, гримьори, сценографи, режисьори, актьори и сами участваха във всички етапи на правенето и снимането на техен собствен филм. Готовият продукт се нарича “В света на петитите”. Вижте тук

Снимки от седмица “Кино”: Вижте тук

Грандиозният финал на програмата се състоя на 14 август 2016 г. като част от него беше Летният концерт на възглавници. Музиката и ведрото лятно настроение се срещнаха на поляната пред Детския екостационар “Бели брези” в Природен парк “Витоша” с помощта на струннен квартет от изключителни музиканти. Първата цигулка Санджар Сапаев поведе своите колеги Евгени Ноев (цигулка), Валентин Тошев (виола) и Димитър Тенчев (виолончело) в изпълнение на най-известните композиции, вдъхновени от летния сезон. Освен музика от Вивалди, Пиацола и Гершуин, чухме също произведения от Моцарт, Елгар, Шостакович, Бизе и много други.

Снимки от Летен Концерт на възглавници: Вижте тук

За повече и информация посетете сайта www.modo.bg

 

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content