Избери, за да помогнеш – церемония за връчване на чековете за събраните средства

На 15.02.2018 г. в Централния военен клуб в София се проведе официалната церемония за отчет на проведената девета благотворителна инициатива на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“. Церемонията беше уважена от Председателя на Управителния съвет на Банката Оливер Рьогл и от нейни служители.

Със събраните 226 000 лева в периода ноември 2017 г. – януари 2018 г. са подкрепени 22 проекта. Както стана ясно от изнесената презентация, най-активна е била подкрепата за сфера Здравеопазване в помощ на недоносените деца, децата с множество увреждания и сърдечно-съдови заболявания. Сумите са набрани от служителите на Групата Райфайзен и от самата банка. Каузите са подпомогнати и със средства от външни дарители, постъпили директно по сметките на организациите или чрез дарителски SMS-и, както и чрез онлайн платформа за дарения на инициативата izberi.rbb.bg.

В деветата дарителска инициатива „Избери, за да помогнеш“ са участвали 1597 служители на Групата Райфайзен в България.

Най-много средства е събрал проектът на болница Шейново „Нов Старт Живот“, следван от проекта на фондация bCause „Лечение и терапия на деца с множество увреждания“ и от проекта на Администрация на Президента „Българската Коледа“.

Проектът на ДПП „Витоша“ „Витоша – достъпна за всички“ събра 2 232 лв.

Чекът за набраните средства беше връчен на директорката на Парка г-жа Снежана Петрова, която благодари на представителите на Райфайзенбанк за благородната инициатива и за положените усилия за реализацията й.

Повече информация за проектите, участвали в деветата благотворителна инициатива „Избери, за да помогнеш“ можете да намерите ТУК.

Набирането на средства за проекта „Витоша – достъпна за всички“ ще продължи и през 2018 г.    

Skip to content