Изложбата „Витоша – зелената корона на София“ посрещна своите първи посетители

На 25 ноември в 18.00 ч. в зала 2 на Съюза на архитектите в България се състоя тържеството по случай откриването на изложбата „ВИТОША – ЗЕЛЕНАТА КОРОНА НА СОФИЯ“. Посетителите изпълниха залата и разгледаха с интерес фотосите, картините и детските рисунки. Председателят на Архитектурна колегия „Ж“ ландшафтни архитекти при РК София град към Камара на архитектите в България Иван Мустаков в качеството му на инициатор на изложбата благодари на ДПП „Витоша” за доброто сътрудничество при организацията и популяризиране на събитието. Директорът на парка Снежана Петрова приветства организаторите и участниците, след което Юлия Михайлова изнесе кратка презентация за Витоша, за обявяването на парка и етапите от неговото развитие. Последва обявяване на резултатите от работата на журито и награждаване на победителите.

В категория „Витоша през очите на фотографа”:

1-во място: граф. дизайнер Калин Скачоков

2-ро място: Велислав Йорданов, студент в ІV курс ландшафтна архитектура, ЛТУ

3-то място: ландш. арх. Георги Иванов

В категория „Витоша през очите на художника“:

1-во място: Георги Петров, художник

2-ро място: ланш. арх. Ставри Фотев

3-то място: арх. Искра Пенкова

В категория „Витоша през очите на децата“ по решение на журито всички деца , представили свои фотографии, рисунки и макети бяха наградени, тъй като са изработени с изключително голямо старание и художествен усет.

Участниците в тази категория са:

Кристина Калайкова, фотография

Елица Ганева, ІV клас, рисунка

Ива Михайлова, 16 год., графика

Рейна Николова и Бояна Шик, VІ клас, макет на Витоша

ДПП „Витоша” връчи на наградените участници определители за бозайниците в България, за лечебните растения на Витоша, пътеводители и плакати. В залата, наред с изложените фотоси и рисунки, е аранжирана изложбата за създаването на ПП „Витоша” и акцентите в развитието на защитената територия до днес.

Изложбата ще бъде отворена за посещения от 25.11. до 05.12.2013 г. в зала 2 в сградата на САБ, ул. „Кракра“ № 11, гр. София.

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content