Изложба на открито “Витоша – планината, която дава живот”

Дирекцията на Природен парк „Витоша“ има удоволствието да Ви покани на изложбата на открито “Витоша – планината, която дава живот”, организирана от Фондация „София – Евростолица на спорта“, с подкрепата на дирекция „Култура“ на Столична община.

В експозицията са включени 28 пана, представящи началото на туризма на Витоша и възможностите за туризъм в наши дни.

На 24 юни от 13 ч. всички любители на планината и приключенския начин на живот в столицата, ще могат да разгледат изложбата “Витоша-планината, която дава живот” в Галерия на открито – Лятно Кино Кабана, НДК. В период от две седмици, ще може да се насладите на 28 пана с впечатляващи фотографии на Витоша и любопитна информация, селектирани от списание 360°. Кадрите и фактите проследяват историята на организирания туризъм в планината от първия траверс на Витоша, построяването на първите хижи и първите учения по катерене до възможностите за активно прекарване сред природата и облика и в наши дни.

Ще може да видите уникални моменти от създаването на първото туристическо дружество през 1895 г., обявяването на Витоша за природен парк, както и такива от летните и зимни Универсиади. Изложбата маркира и най-интересните и емблематични събития, които се случват днес – Витоша 100, Летен Фест, Споделени игри и т.н.

Изложбата ще представи и снимки на забележителностите на планината, както и полезни занимания, които може да практикувате на чист въздух.

Skip to content