Инициативата „Да изчистим България заедно“ стартира официално с национална среща на партньорите

Университетската ботаническа градина в София стана домакин на първата национална среща на партньорите на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“. Популярни лица от ефира на bTV заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, зам.-министъра на земеделието и храните доц. Георги Костов, представители на Министерството на младежта и спорта, областни и общински администрации, неправителствени организации, бизнеса и медиите дадоха старт на кампанията за голямото чистене, което ще се състои на 4 юни.

Специален гост на срещата беше симпатичният талисман Зеленко Зеленков, който ще мотивира децата за участие в почистването.

Тази година кампанията ще се координира от Национален доброволчески център. На телефон 0700 112 05 всички, желаещи да се включат в почистването, ще могат да получат нужната им информация.

Близо 20% от общините в страната са повишили активността си в инициативата от старта ù до сега, стана ясно по време на срещата. С най-голям ръст на активността са общините София и Варна, като тенденция на нарастване е отчетена на територията на 22 от 28 области у нас. С най-добри постижения по този показател са световните рекордьори в глобалното гражданско движение Let’s Do It World от област Силистра, както и общините от областите Габрово, Смолян, Пазарджик, Враца, Разград, Перник и Плевен.

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content