Акция за залавяне на безстопанствени и скитащи кучета се проведе на територията на ПП „Витоша“

Горски служители от Дирекцията на Природен парк „Витоша“ съвместно с представители на Общинското предприятие „Екоравновесие“ проведоха акция за залавяне на безстопанствени и скитащи кучета на територията на парк Витоша.
Кампанията се проведе на 7 май 2020 г., като причина за акцията са
зачестилите случаи на нападения на скитащи бездомни кучета върху дивите животни в планината. Целта на ръководството на Природен парк “Витоша” и на другите отговорни институции, с които те си съдействат, е да се полага грижа за благосъстоянието на естествените обитатели на гората в Природния парк и за ограничаване присъствието на бездомни кучета, които нарушават естествения баланс на екосистемата.
В тази връзка Дирекцията на Природен парк „Витоша“ приканва всички граждани на София и околните населени места да бъдат отговорни стопани на своите домашни любимци и да не допускат свободно им преминаване към горската територия на Парка. Туристите и посетителите на природния парк, които забележат скитащи се кучета или недобросъвестни граждани, които изоставят своите питомци в планината, могат да подават своевременно информация за това към администрацията на парка.

Skip to content