Колеги и приятели честваха 83-годишнината на Природен парк „Витоша“

Детскияг екостационар „Бели брези“ събра на вълнуващ празник десетки представители на държавни и неправителствени организации и съюзи по случай 83-годишнината на Природен парк „Витоша“.

Празника почетоха ръководителите и представителите на ИАГ, ЮЗДП, РДГ София, ДГС София, ДПП „Българка“, ДПП „Врачански Балкан“, ДПП „Сините камъни“, ДПП „Рилски манастир“, РИОСВ София, д-ция „Сигурност“ и Столичен инспекторат към СО, Община Самоков, кметовете на селищата около Витоша, БТС, организацията BRING, Сдружение на витошките ски и сноуборд училища, редакцията на сп. „Гора“, Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“, Университетски аварийно-спасителен отряд, туристи.

Срещата започна с химна на българските лесовъди „Хубава си, моя горо“, и почетно ставане на крака. След това директорката на ДПП „Витоша“ Снежана Петрова изнесе презентация за дейността на парковата администрация през 2017 г. Последва филм за проект „Заслонът“, който стартира през пролетта на тази година и ще бъде реализиран през м. август 2018 г. Представена беше изложбата „Природните паркове на територията на ЮЗДП“, в чиято изработка се включиха дирекциите на ДПП Витоша“, ДПП „Рилски манастир“ и ДПП „Беласица“, а дизайнът беше направен от Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“ в София. Финансирането беше осигурено от Югозападното държавно придприятие.

Последваха многобройни поздравления и признания за активната работа на парковата администрация, за постигнатите резултати и препоръката на председателя на Съюза на лесовъдите в България проф. д-р Иван Палигоров този ентусиазъм да се пренесе и в другите структури на ИАГ.

Празникът завърши с поход по витошките пътеки.

Честита 83-годишнина, Витоша!

 

Skip to content