Конкурс за есе

Vesti.bg слага начало на конкурс за есе „Екомания“. Най-големият информационен сайт в България Vesti.bg слага началото на конкурс за есе „Екомания“. Всеки, който има отношение към проблемите с глобалното затопляне, изчезването на животински видове, ГМО храните, замърсяването на околната среда и т.н., може да изпрати есето си на адрес eco@netinfo.bg. „Нетинфо“ е една от първите български компании със стабилна политика на социална отговорност и вече няколко години усилено подкрепя зелената кауза.

Организирането на този конкурс е поредната крачка, която компанията прави, за да накара младите хора да се замислят за проблемите, свързани с екологията.

Целта на този конкурс е те да бъдат стимулирани да пишат за екологичните проблеми и техните решения. Активните хора ще имат възможност да изразят индивидуалните си гледни точки. Правилата са кратки и прости – от 500 до 1500 думи (между една и три печатни страници). За да се гарантира прозрачността на конкурса, всички есета ще бъдат публикувани в специален раздел в „Еко“- рубриката на информационния сайт без редакторска намеса и по реда на тяхното получаване.

Партньори на Vesti.bg са WWF, „Горичка“ и доказалите своята зелена политика GLOBUL.

Инициативата се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите и с подкрепата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Победителят ще има възможност за стаж в екипа на Vesti.bg и ще получи две нощувки в глинената къща в Лещен. МОСВ дава на спечелилия първо място едноседмична екскурзия в Национален парк „Централен Балкан“, като по време на екскурзията могат да бъдат направени репортажи и снимки, които в последствие могат да бъдат закупени от министерството.

Второто място носи стаж в Информационно-рекламния център на СУ „Св. Климент Охридски“.

За първите три есета ще има телефони от GLOBUL, чанти от „Горичка“, както и други подаръци.

Срокът за изпращане на есета е до 10 юни, като победителят ще бъде обявен ден по-късно, а наградите ще бъдат връчени на 15 юни. Заедно с есето, участниците в конкурса трябва да изпратят трите си имена и възрастта си на адрес eco@netinfo.bg. Лица под 16 години няма да могат да се възползват от възможността за стаж.

Наградите ще бъдат връчени от министъра на околната среда и водите Нона Караджова, зам.-ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ доц.Мария Шишиньова и Маги Малеева, създател на „Горичка“ на церемония в Софийския университет.

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content