НОВИНИ

Лесотехническият университет на 70

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

Уважаеми г-н Ректор,

Уважаеми заместник-ректори,

Уважаеми преподаватели,

Уважаеми студенти,

 

Дирекцията на Природен парк „Витоша“ има честта да сподели с вас празника по случай забележителната 70-годишнина на Лесотехническия университет.

 

 

Хиляди са възпитаниците на това престижно висше учебно заведение, призвани да работят в областта на горското стопанство, дървообработващата и мебелната промишленост, инженерния дизайн, екологията и опазването на околната среда, ландшафтната архитектура, земеделието, ветеринарната медицина, алтернативния туризъм. Високо ерудираният академичен състав на Университета вече седем десетилетия предава на своите възпитаници знания, любов и отговорност към гората и природата. Създава висококвалифицирани инженерни кадри за дървообработващата и мебелната промишленост и интериорния дизайн. Обучава специалисти в създаването на здравословна и естетична околна среда. Подготвя ветеринарни лекари, способни да работят в диагностично-лечебната област на ветеринарномедицинската професия, както и професионалисти със задълбочени познания за производството на земеделски култури.

Възпитаниците на Лесотехническия университет са не само висококвалифицирани професионалисти, но и социално отговорни личности, доказали в кариерното си развитие своята предприемчивост, адаптивност и творчески способности, готови да работят през целия си живот за просперитета на България.

Лесотехническият университет е дал на обществото десетки свои възпитаници, утвърдили се и в други сфери на живота – изкуство, култура, спорт. Сред тях има учени-академици и член-кореспонденти на БАН, държавници и стопански ръководители, писатели, художници, оперни певци, журналисти, режисьори, композитори, алпинисти, скиори, баскетболисти.

Понякога човек избира да се реализира в професия, различна от първоначално избраната, но никога не забравя пълния с положителни емоции студентски живот, преминал в Лесотехническия университет. Не забравя своите преподаватели, за чиято всеотдайност винаги си спомня с благодарност.

Честита 70-годишнина!

12 януари 2023 г.                С уважение:

                                                               Д-р инж. Анна Петракиева

                                                               Директор на ДПП „Витоша“

Skip to content