Любителите на велосипеди вече могат да превозват колелото си до Витоша с автобус

От 6 юли 2021 г. всички курсове от линия № 66 ще превозват велосипеди в делничен ден на специално монтирани велобагажници. Качването и свалянето на велосипедите ще се извършва само от първа и последна спирка по маршрута на линия № 66 – съответно сп. “Зоопарка“ и сп. „Хотел Морени“.   

От 10 юли 2021 г. за събота и неделя половината от курсовете по линия № 66 ще имат възможност за превоз на велосипеди. Подробна информация за това кои автобуси ще превозват велосипеди ще бъде публикувана на сайта на „Център за градска мобилност“.

Автобус 63, който се движи до  Витоша, ще изпълнява последния си курс от Златни мостове към София в 20:00 часа, а не както до сега в 18:35 часа. Това важи от тази събота- 3 юли. Промените в графика се правят по искане на столичния кмет Йорданка Фандъкова, съобщават от Столична община. Идеята е хората да имат възможност през по-дългите дни на летните месеци да прекарат повече време сред природата на открито в планината.   

Предвижда се това разписание да продължи до октомври в делничните дни и през уикенда. С по-късния час на тръгване от местност Златните мостове се дава възможност работещите хора да могат да могат да посетят планината в делничните дни.    

Подобрява се и интервалът на движение през уикенда, като в натоварените часове между 10:00  и 12:00 часа и между 15:00 и 17:00 часа автобусите ще се движат на 16 минути.  

Информация: Столица.bg

https://stolica.bg/turizam/za-stolichanite-planinari-do-20-chasa-se-udalzhava-rabotnoto-vreme-na-avtobus-63

Снимка: Строителство имоти

Skip to content