Над 100 деца отпразнуваха 1-ви юни на Витоша

Днес, 1-ви юни,  Детския екостационар “Бели брези” събра над 100 деца, дошли да отпразнуват Международния ден на детето. Дъждът и студът не попречиха на децата от вторите класове на 108 училище „Никола Беловеждов“, детска градина „Пролет“ и спортен клуб „Мотен“ да прекарат незабравим ден сред природата. Малчуганите имаха възможност да се включат последователно в четирите различни модула.

В работилничката децата направиха красиви картички от естествени материали, щъркели, врабчета и цветя от хартия. В лесовъдските игри с много смях и забавления, те намериха нови приятели в лицето на експертите от Парка. След това научиха интересни истории за совите и нощните птици в България в музея на Совата, но най-впечатляващ бе големия мечок, който ги очакваше в Музея на мечката и историята на малкото мече Дамян.

Столичната библиотека привлече любителите на интересните четива, с красиво илюстрирани детски книжки, които децата получиха като подарък заедно с едногодишните читателски карти.

Дойдоха и туристи, привлечени от веселата глъчка и празнично настроение. И така въпреки „лошото“ време, Дирекцията на Природен парк „Витоша“ продължи своята традиция и за 8 -ма поредна година отпразнува заедно с малките любители на планината, най-хубавия, най-светлия и най-обичан празник 1-ви юни.

Skip to content