Над 250 доброволци работиха в съботния ден на Витоша

Изключително масова доброволческа акция се проведе в Деня на София на Витоша. Представители на различни организации вложиха много усилия за обновяване на парковата инфраструктура в местността Меча поляна, Златните мостове, алеята кв. Драгалевци – кв. Бояна и хижа „Алеко“. Тук бяха и осиновителите на обекти, които вече изпълняват своите задължения по поддръжка на част от витошките алеи.

Информационните табла, пейките и масите, както и дългият дървен парапет в м. Меча поляна бяха лакирани. Тази акция беше осъществена с помощта на партньорите от фондация „Екообщност“.

В м. Златни мостове бяха изградени два нови моста, а всички дървени елементи – ремонтирани и лакирани. Почистени бяха също канавки и водостоци. Там своя доброволен труд дадоха служители на фирмите Мтел и EXPERIAN.

Алеята кв. Драгалевци – кв. Бояна, осиновена от Овергаз, беше почистена от отпадъци, канавките и водостоците бяха почистени от нападалите есенни листа, а дървените решетки – лакирани. Доброволците старателно почистиха и района около Посетителския информационен център „Витоша“.

Други осиновители – частно училище „Откривател“ – работиха на поддържаната от тях алея от Голи връх до х. „Алеко“.

Дирекцията на парка благодари на всички доброволци за вложените труд и желание, с които успяваме съвместно да направим Витоша по-красива и чиста.

 

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content