Национален парк „Централен Балкан“ отпразнува своя 25-годишен юбилей

Г-жа Снежана Петрова  и служители на парк „Витоша“ посетиха град Калофер, за да споделят празничния  25-годишен юбилей на колегите от Национален парк „Централен Балкан“. Тържеството  се проведе в местността  бивак „Бяла река“, откъдето започва екопътеката „Бяла река”. В празничния концерт взеха участие известни фолклорни ансамбли и танцови състави от Карлово, Павел баня и Калофер.  Слънчевата поляна бе огласена от прекрасните гласове на женска певческа група за автентичен фолклор към НЧ „ Васил Левски – 1927“, смесен хор при  НЧ „Христо Ботев – 1869“, народната певица Румяна Попова и танцова фолклорна формация от ансамбъл „Чинари“.

На официалната церемония присъства и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя поздрави всички с празника на НП „Централен Балкан“ и отбеляза, че тези 25 години са наситени с много добри примери за природозащитна дейност, организирана под знака на доброто сътрудничество между местните хора, научните среди и институциите. С плакет и почетни грамоти за принос в развитието на националния парк бяха наградени Жеко Спиридонов, Нела Рачевиц, Боян Петров, Петър Янков, както и много бивши и настоящи служители на парка.

Нашите подаръци бяха радушно приети от директора на НП „Централен Балкан“ г-н Генчо Илиев – поздравителен адрес, прекрасна картина и компакт диск с фотоси от Природен парк „Витоша“.

Пожелаваме от сърце на всички колеги  много успехи и сили за опазване и съхраняване на уникалното природно богатство от горски масиви, растителни и животински видове на територията на НП „Централен Балкан“.

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content