На 10-ти юли ще се проведе „Витоша Летен Фест“

Под мотото „Обичам спорта, Обичам София, Обичам Витоша” Столична община и Фондация „София – Европейска столица на спорта“ организират на 10 юли, неделя голям Спортен празник на х. „Момина скала“.

Второто издание на Витоша Летен Фест е част от инициативата София – Европейска столица на спорта 2018 г. и включва планинско колоездене, планинско бягане и кратък туристически поход. Организаторите подготвят богата забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени специално изградени сцени с възможности за много игри, забавления и награди.

Ето и подробности за предстоящия Фест:

Витоша Летен Фест 2016

Събитието се организира от Столична община и Фондация „София – Европейска столица на спорта “ и е част от инициатива „София – Европейска столица на спорта 2018“. Спортният празник включва състезания, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, забавления, томболи и награди.

ДАТА И МЯСТО:
10 Юли 2016, Природен парк „Витоша“ – хижа „Момина скала“

ДИСЦИПЛИНИ:
– Състезание по планинско бягане – старт в 10.30 ч. по 12 км трасе „Кумата“
– Състезание по планинско колоездене – старт в 10.45 ч. по 7/20 км (една/три обиколки) трасе „Копитото“
– Туристически поход – начало 11.00 ч. по 3.5 км трасе „Обичам Витоша“ около 2 часа

ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ:
За бягане и колоездене: юноши и девойки(16-18г.), мъже и жени; ветерани мъже и жени (40+);
За похода: Без ограничения

ТРАСЕ:
По предложен от организаторите маршрут за различните дисциплини по спортове.

ПОДКРЕПИТЕЛНИ ПУНКТОВЕ:
Ще има два подкрепителни пункта – един по трасето за колоездене и един по маршрута на бягането – хижа Еделвайс.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:
Всички участници се състезават по свое желание и на собствена отговорност, за което попълват декларация при регистрацията. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата, преди, по време и след състезанието. Състезателите да носят лични карти или ученически книжки и да бъдат екипирани с необходимата екипировка – участниците в състезанието по колоездене крос–кънтри е задължително да са с каски и е препоръчително да са с очила, ръкавици и наколенки. Препоръчително е също така да се направят предварително застраховки.

СТАРТОВА ТАКСА:
Участниците са освободени от стартови такси.

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ:
Класиралите се на първите три места в своите възрастови групи и дисциплините байк крос–кънтри и бягане крос–кънтри ще си разделят награден фонд от 3000 лева и ще получат медали и материални награди. Участниците в туристическия поход ще получат сувенир на събитието.

НАГРАЖДАВАНЕ НА ПРИЗЬОРИТЕ:
13.00 часа в зоната на старт/финала.

ТРАНСПОРТ:
На желаещите да се включат в събитието ще бъде осигурен обществен транспорт от София: тръгване от Национален стадион „Васил Левски“, паркинга пред централния вход на стадиона в 8:00 часа до м. Златните мостове – и обратно след приключване на събитието в 14:30 часа. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на колелата от национален стадион „Васил Левски“. Личните автомобили този ден ще бъдат паркирани край Златните мостове.

ЗАПИСВАНИЯ И РЕГИСТРАРАЦИИ:
на http://racetimingbg.com/vitosha-summer-fest-10-07-2016/ и в деня на Феста – на обособените пунктове по дисциплини от 9.00 до 10.20 ч. пред х. Момина скала.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
на www.sofia2018.bg, в специалната Facebook страница на събитието, на contact@sofia2018.bg и на 0882 250010. Организаторите не носят отговорност за евентуални промени и събития, предизвикани от извънредни обстоятелства. Пресконференция на 6 юли, сряда, от 11 ч. в ИнфоЦентър София2018 (срещу Румънското посолство).

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content