На 24.06.2015 г. се откри нов Административно–информационен център „Кьошкове” на Дирекция на ПП „Шуменско плато”

Новата сграда е изградена и оборудвана по два проекта, финансирани по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” На официалната церемония присъстваха гл. секретар на ИАГ инж.Илиан Точев, инж Георги Тинчев от ИАГ, кметът на гр. Шумен К.Костов, зам. обл.управител на област Шумен С. Кърджалиева, директорът на СИДП инж. В. Нинов , директори на териториални поделения на ИАГ, директори и представители на Дирекциите на Природните паркове – Витоша, Златни пясъци, Сините камъни, Русенски Лом, Персина и др. Административно -информационният център е част от проект „Устройство и управление на ПП „Шуменско плато” на стойност 4,9 млн.лв. Той включва още благоустрояване на пещера „Бисерна“, ремонт на туристическата инфраструктура в парка, обновяване на основните туристически маршрути, както и изграждане на информационен център с астрономическа обсерватория на Шуменското плато.
Всички бяхме радушно посрещнати от инж. Сашко Кунев – директор на парка и служителите на парка. Училищен фолклорен състав огласи новата сграда с кръшни хора и песни, а по-късно бяхме посрещнати с хляб и сол. Нашият директор г-жа Снежана Петрова поздрави колегите от парк Шуменско плато, като им дари картина с етюд от парк „Витоша“.
Новата сграда е с площ 640 кв.м. На първия етаж ще отвори врати Информационен център с изложбена, интерактивна и конферентна зала, а на втория етаж ще се помещава администрацията на Парка.
Незабравим спомен за всички остави и следобедната разходка, която ни отведе по свещените стъпки на нашите деди и по най-сакралните кътчета завещани от нашите предци.
На всички колеги от Дирекцията на ПП „Шуменско плато” благодарим за топлия прием и да им е честит новият Административно–информационен център „Кьошкове”!

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content