На 9-ти юни се проведе 21-вият ученически туристически празник на Витоша

Туристическият празник беше организиран от д-ция “Превенция, интеграция, спорт и туризъм” на Столична община, Български туристически съюз и  с участието на Планинска спасителна служба по повод успешното приключване на учебната година.

Участие взеха ученици на 9 столични училища от 5 до 12 клас.

Организаторите акцентираха върху уменията за оцеляване в планината, спорт в условията на планината, възможности за изява на „туристическата сцена”, „тролей” за смелите.

Празникът започна с  организиран поход от последната спирка  на  трамвай № 5 в кв. Княжево по маркирана пътека до хижа “Момина скала” с водачи от БТС.  На поляната бяха организирани спортни надпревари, викторини, сцена на таланта, „Мис и Мистър Момина скала 2017”, туристически волейболни срещи, построяване на палатка, теглене на въже и др.

Празникът завърши с отчитане на резултатите,  празнична програма и награждаване на участниците. Награди връчиха директорката на Природен парк „Витоша“, представители на Столична община и Българския туристически съюз.

Благодарим на всички участници за сръчните умения, спортната страст и веселото настроение, които бяха неотменна част от празничния ден и оставиха незабравим спомен у присъстващите.

Skip to content