Нова люлка-везна за деца със специални потребности бе монтирана на Витоша

В местността Игликина поляна сетовете за физически упражнения и активности се обогатиха с модерна люлка, предназначена за деца в инвалидни колички и специфични потребности.

Новото съоръжение е построено със съдействието на Фондация „София – европейска столица на спорта“, която осигури финансирането на укрепителната площадка в подкрепа на проекта „Различните деца на България“. Откриването премина като детски купон с много музика и забава. Малчуганите и техните близки бяха приветствани от Анна Петракиева – директор на Природен парк „Витоша“, Анатоли Илиев – заместник-председател на „София – европейска столица на спорта“ и Анна Йончева от „Различните деца на България“. След това изключително емоционалната Вики Иванова, която първа се бе качила на люлката – откри „Дискотеката на открито“ с изпълнението на „Хубава си, моя горо” . За доброто настроение се погрижи DJ  Деси Ценов. Много от децата със специални нужди застанаха пред микрофона и изпяха любимите си песни.

С поставянето на новата люлка се завърши проекта „Витоша-достъпна за всички”.

Целта на кампанията беше да се създадат условия и възможности за участие на хора с увреждания в спортни занимания на територията на Природен парк „Витоша“, като се възстанови алеята за спорт и активност за хора в неравностойно положение, разположена в местността Игликини поляни.

Дирекцията на Природен парк „Витоша” изказва своята благодарност към всички, които се присъединиха към нашата инициатива.  

Skip to content