ОДЗ 46 „Жива вода“ в кв. Симеоново за два месеца и половина спечели, осъществи и финализира проект „Близо до природата, близо до себе си…“

На 26 ноември в големия салон на ОДЗ „Жива вода“ с невероятен концерт и игри беше финализиран проект „Близо до природата, близо до себе си – устойчиво развитие на детската познавателна и двигателна активност, здравословен начин на живот и добротворство”. Проектът  е реализиран по Приоритетна област 1 от Програмата за развитие на спорта в Столична община. Децата от 3-те подготвителни групи в детското заведение са основните участници и изпълнители. А запалени от идеята активно се включват и техните родители и семейства.

В песни и игри децата показаха колко много са научили за природата, екологията, плодовете и натуралните храни – в „конкурентна битка“ те отделиха в различни кошници плодовете от зеленчуците, а по-малките разделиха неорганични отпадъци в кашони с цветовете на контейнерите – за стъкло, пластмаса и хартия.

Те вече са истински приятели на природата, а посещенията в ПП „Витоша“ и детския екостационар „Бели брези“, в музея на совите, м. Дендрариума, каменните реки на Златните мостове, разказите на експерти от ДПП „Витоша“ – ги накараха завинаги да заобичат планината и да научат много за нея. Посещението им в еко фермата в Плана планина им показа едно истинско стопанство с животни, плодове и зеленчуци, които докоснаха, вкусиха, участваха в месене на хляб и опознаха живота там.  Всичко видяно, интерпретирано от учители, възпитатели и семейството, децата претвориха в невероятни макети – една впечатляваща изложба, която ще очакваме да ни гостува.

ДПП „Витоша“ и всички подпомогнали проекта – дирекция ПИСТ от Столична община, оказали финансова и методологическата подкрепа, ръководството и администрацията на Район „Витоша“ към СО, Фондация „Заедно“, Детско-юношески футболен клуб „Национал“, Сдружение „Йога Здраве“ и агенция „Национал турс“, както и децата от трите групи – получиха от директорката Александрина Беровска благодарствени слова и почетни грамоти, а празникът беше едно наистина невероятно изживяване.

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content