Откриване на изложба-живопис „Приказка за Витошката гора-2” с музикално-поетична програма в Детски екостационар „Бели брези“ по случай Седмицата на гората

На 3-ти април, по случай Седмицата на гората в Детски екостационар „Бели брези“ г-жа Снежана Петрова – директор на ДПП „Витоша“ приветства откриването на изложба-живопис на Андрей Михайлов, посветил голяма част от своите творби на Витоша. Представени бяха 35 живописни картини. С вълнуващи слова художникът сподели лични преживявания и мисли с присъстващите.
В програма, посветена на гората, участваха деца от детска школа „Бялото кокиче“. Те изпълниха песнички и подариха две картини за екостационара.
Поетично-музикална програма представиха и деца от ОДЗ 46 „Жива вода“ в кв. Симеоново. Те показаха и прекрасни макети на планината Витоша.
Програмата завършиха колоритните лазарки от 191 ОУ „Отец Паисий” в с. Железница. В навечерието на Лазаров ден по стар обичай – пременени в традиционни фолклорни носии, те изпяха обредни лазарски песни и благословиха всички присъстващи.
На празника, посветен на Седмицата на гората, присъстваха всички служители от ДПП „Витоша“, колеги от РДГ София и ИАГ, кметът на с. Железница, директорките на ОДЗ 46 „Жива вода“ в кв. Симеоново и 191 ОУ „Отец Паисий” в с. Железница, секретарката на Народно читалище „Пробуда-1926”, с. Железница, учители и преподаватели от детските школи.
Изложбата и макетите ще бъдат експонирани в екостационара до средата на месец май 2015 година. Заповядайте да се насладите на едно изключително творчество!

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content