Отпразнувахме Еньовден с много песни и танци

На 26-ти юни по инициатива на национален комитет „Петър Димков“ и парк „Витоша“ се проведе традиционен туристически поход  по Алеята на билките с  мисли за здравословен живот на големия български лечител Петър Димков.

Прекрасният български празник Еньовден бе открит на слънчевата поляна при хижа „Момина скала“ от ръководството на комитета и директора на парк „Витоша“ г-жа Снежана Петрова. По случай 130-годишнината от рождението на Петър Димков за патрон на празника бе поканен проф. Огнян Герджиков. Възстановка на старите народни обичаи с народни песни и танци бяха изпълнени от две фолклорни групи  от ученици. Всеки един от присъстващите премина под  красива арка изтъкана от свежи билки, бе поръсен с „мълчана вода“ и опита „медена питка“.  Проведе се и детски конкурс за най-красив венец и рисунка на цветя. През целия ден на поляната се извиваха кръшни хора, изпяха се много песни. Любознателни туристи  посетиха  богатите щандове на Столична библиотека и  парк „Витоша“, където не липсваха подаръци и изненади.

Благодарим на всички участници и посетители, които допринесоха този ден да остави незабравим спомен и настроение в сърцата ни за един от най-мистичните дни на годината  – Еньовден.

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content