Още спортисти в подкрепа на кампанията „Витоша – достъпна за вскички!“

След броени дни Дойчин Боянов ще покаже колко много спортове е възможно да бъдат практикувани на Витоша само в рамките на един ден.

На 14 април (събота) очакваме алпиниста, в компанията на известни спортисти сред които:

Антония Григорова (планинско бягане), Боян Петров (алпинизъм),  Весо Овчаров (акробатичен парапланеризъм),  Влади Гюров (хендбайк и ски),  Евгени Балев (шосейно колоездене), Илко Илиев (планинско колоездене),  Кирил Николов – Дизела (ориентиране), Мартин Маровски (алпинизъм), Николай Петков (катерене и алпинизъм),  Николай Калистрин – (ски-алпинизъм),  Росен Касабов (полети с топловъздушен балон,  Станилия Стаменова (Световен и Европейски шампион по кану),  Теодор Кисимов (спелеология),  Спортен клуб Мъшинг България (тренировка и обучение на впрегатни кучета), Клуб по конен спорт „Тарсас“ и споделено с хора с увреждания, да започне екстремната си обиколка на Витоша. 

„С радост ще подкрепя кампанията „Един ден на Витоша“ като се издигнем с балон заедно с Дойчин Боянов. Няма разлика между хората с увреждания и останалите, важен е човешкият дух. Всеки може да полети, само трябва да го поиска истински!“- Росен Касабов пилот на топловъздушния балон.

Спортен клуб Мъшинг България – „Целта на клуба е да развива и популяризира мъшинг спотовете – спортове, в които  човек и куче/кучета работят в екип. Всичко това се случва сред природата и бихме се радвали Витоша да бъде една още по-достъпна планина за всички.“

„Подкрепям идеята на Дойчин Боянов и съм щастлив, че съм част от инициативата. Нека планината бъде на всички!“ – Евгени Балев – състезател по шосейно колоездене.

„Приех да участвам в кампанията „Един ден на Витоша“, защото идеята е стойностна, социално ангажирана и заслужава подкрепа. Планините са невероятно богатство, те принадлежат на всички нас. Наш дълг е да ги направим достъпни и за хората в неравностойно положение. – Мартин Маровски – алпинист и катерач.

Всички участници застават зад каузата на кампанията „Витоша – достъпна за всички!“.

 

Skip to content