Пощенска банка обнови екопътека на Витоша

Ваня и Евгения Джаферович активно се включиха в социално отговорната инициатива „Зелени истории на открито“

Доброволци от Пощенска банка преобразиха изцяло горска пътека в местността Златните мостове на Витоша, заедно с екипа на Дирекция на природен парк „Витоша“ и със семейството на Ваня и Евгения Джаферович, които оцениха високо каузата и активно се включиха в нея. Инициативата „Зелени истории на открито“ е част от устойчивата екологична политика на компанията, която показва как заедно, с обединени усилия, можем да променяме средата около нас към по-добро.

Екипът на Пощенска банка постави табелки с интересни истории за характерните растителни видове в района, сглоби и лакира дървено мостче, постави пейки за пикник „витошки тип“, почисти района и освежи детските люлки в него. По време на акцията бяха раздадени и специални хартиени монети с екологично послание и семена, от които да отгледат свое зелено растение.

След реновирането на пътеката в местността Златните мостове посетителите ще могат със сканиране на QR кодовете на поставените там табели да научат повече за спецификите на дърветата и за дългосрочните цели на инициативата „Зелени истории на открито“. Основният ѝ стремеж е да провокира по креативен начин интереса на хората към заобикалящата ни среда и така да ги мотивира да прекарват повече пълноценно време сред природата.

„Доброволчеството, отборният дух и социалната отговорност са двигателят на позитивните промени около нас. В Пощенска банка вярваме, че всеки може и трябва да допринася с действията си за облагородяване на средата, в която работи и живее. Затова от години изпълняваме цялостна програма за намаляване на вредния отпечатък върху околната среда, като насърчаването на „зелено“ поведение сред служителите ни е важна стъпка от нея. Щастливи сме, че за нашия екип екологичните ни доброволчески проекти вече са се превърнали в лична кауза и начин да добавят стойност за обществото. С новия си проект „Зелени истории на открито“, който планираме да надграждаме занапред, не просто преобразихме една горска пътека в местността Златните мостове и я направихме по-атрактивна за разходки и отдих, а създаваме условия за по-висок интерес към средата, която ни заобикаля“, коментират от Пощенска банка.

Директорът на ДПП „Витоша“ д-р инж. Анна Петракиева от своя страна благодари на служителите на банката, които се включиха в инициативата и помогнаха да се възстанови и обнови горската пътека и прилежащата към нея инфраструктура (маси и пейки, табла, мост) в една от най-емблематичните за Витоша местности. Инж. Петракиева подчерта значението на доброволческите инициативи за поддържане на добрия облик на ПП „Витоша“ и изказа увереност за бъдещо сътрудничество в полза на любимата планина.

Повече за инициативата на Пощенска банка „Зелени истории на открито“ можете да научите тук.

Skip to content