Празник на Витоша в село Рударци

На 18.10.2014 г., от 11,00 ч. празникът за Витоша в се премести в с. Рударци – пред сградата на Кметството и Народно читалище „Васил Левски”. За жителите и гостите на селото прозвучаха песните на народната певица Валерия Монова от гр. Перник, която вдигна градуса на настроението и изви голямо хоро на мегдана.
Думи на благодарност и почетни юбилейни грамоти бяха връчени от директора на ДПП „Витоша“ – Снежана Петрова на кмета на селото Богдан Богданов, Народно читалище „Васил Левски”, ОУ „Св. Климент Охридски“ – с. Рударци и ЦДГ към училището. Удостоени бяха и местни деятели – туристи, природолюбители, направили много за развитието на туризма и инфраструктурата на селището и ПП „Витоша“ – Антон Костадинов, Божил Трайков, Стефан Никифоров, Лиляна Венева и на покойния ѝ съпруг Кирил Венев, Богомил Стойнев, Васил и Роска Стоичкови, Димитър Трайков, Никола Юруков.
Кметството, заедно с ръководството на Партия „ГЕРБ“ от гр. Перник, в лицето на д-р Вяра Церовска – водач на листа и вече народен представител – дариха на ДПП „Витоша“ огромна юбилейна баница, безплатна скара и напитки за всички гости и жители на юбилейното тържество. Д-р Вяра Церовска уважи и празненството преди това и в с. Кладница.
Сърдечно благодарим!

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content