През сняг и мъгла от Кумата до Черни връх

Във високата планина се качи! На Кумата отиди! По верния път тръгни – стълбовата маркировка следвай ти! Ще те отведе до Черни връх, където ще си пръв по здраве и сили, за дълги години!

Ще припомним един малко известен факт. През 1919 г. българският планинар Крум Новаков – Кумата прави предложение при срещите по пътеките в планините хората да се поздравяват със “Здравей”, “Здравейте”. То съществува вече един век и е любим поздрав на всички, тръгнали по нашите планини.

От хижа „Кумата“ започва един от най-посещаваните маршрути – х. „Кумата“ – Черни връх. В откритата висока част на планината, в дълбокия сняг или обгърналата ни мъгла по пътя ни водят жълто-черните стълбове. В суровите условия те се нуждаят от освежаване и ремонт.

Целта на кампанията е да се съберат 6000 лв. до края на месец март 2021 г. Със събраните средства ще се възстановят всичките 206 стълба по маршрута и ще се поставят указателни табели. Възстановителните дейности ще включват разчистване, укрепване, освежаване на боята. А където има нужда, ще се поставят нови стълбове.

Нека заедно направим този маршрут към Черни връх по-сигурен и по-безопасен за разходки, излети и преходи през всички сезони на годината!

Каним ви да станете част от инициативата и да ни подкрепите!

С дарителски SMS с текст DMS VITOSHA на номер 17 777 за трите мобилни оператора или през ПЛАТФОРМАТА.БГ

https://platformata.bg/bg/kauzi/958:kumata-cherni-vruh-markirovka/details/campaign.html?fbclid=IwAR37Rv7Y9_9XN7AAwqlp8kLWHeqhLrbWjLCIAFnP_B-q4l39WSH5WEBNAK8

https://dmsbg.com/18432/prez-snyag-i-magla-ot-kumata-do-cherni-vrah/

Днес е #Щедриятвторник! Бъди дарител!

Skip to content