Премиера на филма „Един ден на Витоша“

На 2 юли, от 19:00 ч., в кино „Люмиер Лидл“ ще се проведе премиерната прожекция на документалния филм „Един ден на Витоша“. Лентата е запечатала щафетния супермаратон, който се реализира на 14 април тази година с основното участие на Дойчин Боянов и в компанията на известни спортисти като Боян Петров, Веселин Овчаров, Кирил Николов – Дизела, Станилия Стаменова, Илко Илиев, Николай Петков, Антония Григорова и др. За двадесет часа Дойчин Боянов обиколи Витоша по суша, въздух, вода, дори под земята, съпровождан от 16 спортиста, два коня и няколко хъскита.

Инициативата имаше благотворителна цел – да подпомогне кампанията „Витоша – достъпна за всички“ на Дирекция на Природен парк „Витоша“ и да набере средства за изграждане на алея и спортна площадка в местността „Игликина поляна“ за хора с физически увреждания.

В документалния филм ще можете да проследите как протече щафетният супермаратон и да се насладите на красотата и уникалността на Витоша, като планина и всички условия за спорт, които предоставя тя. Режисьор е Руслан Вакрилов, известен и с филма си за Патагония „Опашката на Дракона“. Преди прожекцията ще бъде представена цялата инициатива „Един ден на Витоша“, каузата и част от екипа.

Във филма участват:            
Антония Григорова (планинско бягане), Боян Петров (алпинизъм), Веселин Овчаров (акробатичен парапланеризъм), Владимир Гюров(хендбайк – велосипед за хора с увреждания), Евгени Балев (шосейно колоездене), Иван Кожухаров (алпинизъм и катерене), Илко Илиев (планинско колоездене), Кирил Николов – Дизела(ориентиране), Мартин Маровски (алпинизъм), Николай Петков (катерене и алпинизъм), Николай Калистрин (ски-алпинизъм), Росен Касабов (полети с топловъздушен балон), Станилия Стаменова (Световен и Европейски шампион по кану), Теодор Кисимов (спелеология), Спортен клуб „Мъшинг България“ (тренировка и обучение на впрегатни кучета), Клуб по конен спорт „Тарсас“ и други.

Щафетният супермаратон „Един ден на Витоша“ беше организиран от Спортен клуб „Вертикален свят“ и Дирекция на Природен парк „Витоша“. Инициативата, както и заснемането на филма, са подкрепени от Фондация София 2018 – Европейска столица на спорта. Партньори на кампанията са Национална спортна академия „Васил Левски“, Югозападното държавно предприятие ДП Благоевград, Планинска спасителна служба (ПСС), Nissan България, Roobar, Red Bull, all6 и bTV – основен медиен партньор.  

Нашите партньори от Фондация София 2018 – Европейска столица на спорта отново оказаха подкрепа на инициативата и осигуряват възможност за свободен достъп за всички, които искат първи да видят филма.

Ако желаете да направите дарение за каузата – на място във фоайето на киното ще откриете кутии, чрез които можете да се включите в набирането на средства за изграждане на алея и спортна площадка за хора с физически увреждания на Витоша.

В кампанията може да участвате и чрез:

  • SMS:
  • С текст DMS VITOSHA на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори;
  • За абонати по договор с Telenor, Vivacom и Mtel цената на 1 sms е 1 лв.;
  • За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.
  • Банкова информация за дарение:

Получател: Дирекция на Природен парк “Витоша”

IBAN: BG89TTBB94003121040423

BIC: TTBBBGSF

При банка: Сосиете Женерал Експрес банк

Основание за плащане: Избери, за да помогнеш

  • Или като подарите съоръжение или цяла площадка от проекта:

 

Банковата сметка и DMS номера са активни до края на годината.

https://www.facebook.com/VitoshaDay/videos/2047013988894542/

Skip to content