Природните паркове на изложението „Природа, лов и риболов“

Природните паркове бяха представени на  23- то издание на Международното изложение „Природа, лов и риболов“ в  гр. Пловдив. Проявата се организира от Изпълнителната агенция на горите, Държавните горски предприятия и Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ под егитата на Министреството на земеделието, храните и горите.

Изложението  е сред мащабните  форуми за опазване на природните богатства и тяхното пълноценно използване. Съпътстващата програма беше наситена с презентации, демонстранции, състезания и конкурси.  Децата от среднообразователните училища на Пловдив, Асеновград и Карлово се запознаха с част от уникалното природно богатство на българската природа.  Те получиха много подаръци – образователни брошури, плакати и други информационни материали, издавани от парковите администрации. За всяко дете имаше и фиданка от атлански кедър, подарък от Изпълнителната агенция на горите по случай  Седмицата на гората.

Интерес предизвика и музейната сбирка, представяща богатата и славната история на ловното и риболовно движение в България, посветена на 120-годишнината на НЛРС-СЛРБ.

 

Skip to content