Програма за честванията в селищата в подножието на Витоша

Vitosha-logo-80 godini-bg

10.10.2014 г. – с. Железница – НЧ „Пробуда-1926“, начал 19,00 ч. , съвместно с честване на 100 години от рождението на Крум Матейн – автор и изпълнител на шопски песни, създател на оркестър „Бистрица” – програмата включва приветствие и доклад за юбилея от ДПП „Витоша“, връчване на грамоти на партньори и заслужили личности, допринесли за развитие на селището и ПП „Витоша“; изложба на архивни снимки и плакати; литературна вечер.

организатори: кметство с. Железница, НЧ „Пробуда-1926“, наследници на Крум Матейн и ДПП „Витоша“

 

11.10.2014 г. – с. Боснек – Туристически информационен център – 17,00 ч.програмата включва приветствие и доклад за юбилея на ДПП „Витоша“; доклад на СПК „Академик“ за пещерите и Боснишкия карст, поздравления и връчване на грамоти на партньори и заслужили личности, допринесли за развитие на селището и ПП „Витоша“; изложба 80-години ПП „Витоша“ и плакати, изложба дърворезба, керамика, пчеларски продукти, демонстрация на грънчарско колело, кулинарна изложба, литературна вечер – организатори: кметство с.Боснек, ТИЦ, НЧ „Трудолюбие – 1926“, ДПП „Витоша“

14.10.2014 г. – Честване 80-години ПП „Витоша“, съвместно с храмов празник „Св. Петка“ и събор на селата:

                с. Бистрица – 12,00 ч. – манастир „Св. Петка“ – освещаване на курбан и водосвет, поздравления и връчване на грамоти на партньори и заслужили личности, допринесли за развитие на селището и ПП „Витоша“; приветствие и доклад за юбилея на ДПП „Витоша“, самодейни изпълнения.

организатори: кметство с.Бистрица, Народно читалище „Св. Цар Борис I 1909“, ДПП „Витоша“, монасите от манастира

 

            с. Ярлово – параклис „Св. Петка“ и на центъра на селото – освещаване на курбан и водосвет, поздравления и връчване на грамоти на партньори и заслужили личности, допринесли за развитие на селището и ПП „Витоша“; приветствие и доклад за юбилея на ДПП „Витоша“, самодейни изпълнения.

организатори: кметство с.Ярлово, Читалище „Св.Св. Кирил и Методий“ , ДПП „Витоша“

 

15.10.2014 г. – кв. Драгалевци, район Витоша – НЧ „Св. св. Кирил и Методий”, начало 18,30 ч.програмата включва приветствие и доклад за юбилея от ДПП „Витоша“, връчване на грамоти на партньори и заслужили личности, допринесли за развитие на селището и ПП „Витоша“; изложба на архивни снимки и плакати; литературна вечер.

организатори: НЧ „Св. св. Кирил и Методий”, район „Витоша“, ДПП „Витоша“

 

16.10.2014 г. – кв. Симеоново, район Витоша – Народно читалище „Отец Паисий”, начало 18,30 ч.програмата включва приветствие и доклад за юбилея от ДПП „Витоша“, връчване на грамоти на партньори и заслужили личности, допринесли за развитие на селището и ПП „Витоша“; изложба на архивни снимки и плакати; литературна вечер.

организатори- НЧ „Отец Паисий”, район „Витоша“, ДПП „Витоша“

 

17.10.2014 г. – кв. кв. Бояна, район Витоша – Народно читалище „Виделина”, начало 18,30 ч.програмата включва приветствие и доклад за юбилея от ДПП „Витоша“, връчване на грамоти на партньори и заслужили личности, допринесли за развитие на селището и ПП „Витоша“; изложба на архивни снимки и плакати; литературна вечер.

организатори: НЧ „Виделина”, район „Витоша“, ДПП „Витоша“

 

18.10.2014 г. – с. Рударци, съвместно със с. Кладница – на заслона над пречиствателна станция Рударци – приветствие и доклад за юбилея от ДПП „Витоша“, връчване на грамоти на партньори и заслужили личности, допринесли за развитие на селището и ПП „Витоша“, самодейна програма.

организатори: кметства с. Рударци и Кладница, ДПП „Витоша“

 

19.10.2014 г. – с. Владая, съвместно със с. Мърчаево – съвместно със събор на с. Владая и почитане Преп. Йоан Рилски Чудотворец – на оброк Св. Иван Рилски – курбан, водосвет, приветствие и доклад за юбилея от ДПП „Витоша“, връчване на грамоти на партньори и заслужили личности, допринесли за развитие на селищата и ПП „Витоша“, самодейна програма.

– организатори: кметства с. Владая и Мърчаево, ДПП „Витоша“

 

20.10.2014 г. – кв. Княжево – Народно читалище „Братя Миладинови – 1917 ”, начало 18,30 ч. – програмата включва приветствие и доклад за юбилея от ДПП „Витоша“, връчване на грамоти на партньори и заслужили личности, допринесли за развитие на селището и ПП „Витоша“; изложба на архивни снимки и плакати; литературна вечер.

организатори: НЧ „Братя Миладинови – 1917 ”, район „Витоша“, ДПП „Витоша“.

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content