Седмица на гората 2021

От 5 април 2021 г. започва честването на Седмица на гората, която тази година ще се проведе под мотото „Гората е здраве!“. Тази година Дирекцията на Природен парк „Витоша“ предвижда една нетрадиционна програма с разнообразни инициативи, които ще бъдат съобразени с епидемичната обстановка в страната.

На 5 април 2021 г. в сайта на парка и фейсбук страницата ще можете да направите виртуална разходка в гората с филма изготвен за празника „Разходка в гората“.

На 6 април 2021 г. ще разберете кои са победителите в конкурса ни за детско стихотворение, рисунка или разказ  на тема „Витоша през моите очи“.

На 7 април 2021 г , ще се насладите на филма „Грижа за гората“ изготвен от експерт туризъм Силвия Арангелова.

На 8 април 2021 г., ще поставим табели с имена на дървесните видове в района на музея на мечката. Те ще съдържат българското и латинско наименование на дървото, а по-късно ще поставим и QR код, който при сканиране с мобилен телефон ще дава допълнителна и интересна информация за вида. 

На 9 април 2021 г., ще ви представим празниците и честванията, които се провеждат на територията на Парка през годината.

Може да ни последвате и на https://www.facebook.com/park.vitosha

Skip to content