Скоростно изкачване на Копитото

Скоростното изкачване от Княжево до Копитото в памет на Боян Петров ще се проведе на 18 май. Семейството и приятелите на алпиниста посвещават символично събитието на връх Гашербрум I (8068 м) – първият от осемхилядниците, изкачени от алпиниста.

Стартът е в 9 часа на 18 май от бар „Шишарка“ в Княжево. Организаторите съобщават, че участниците ще тръгват на вълни от по 100 човека, за да се избегне струпване на много хора по пътеката. Всеки, който иска да се качи без регистрацияу може да го направи, след като минат състезателите. Целият маршрут ще бъде маркиран, а опитен екип ще следи за спазване на правилата и безопасността по трасето.

 

Как се роди идеята за това изкачване….

„Преди почти една година светът изгуби един човек физически, но много от нас не бяха готови да се разделят с него истински. Всички го чакахме и търсихме, молехме се, плакахме….надявахме се. На 19ти май 2018 много хора се качихме по пътеката на Боян и ходихме по стъпките му. Не защото искаме да се качим всички на 8000 или пък искаме да станем алпинисти, а защото е вдъхновяващо как все още се намират хора които се опълчват на наложената матрица и дръзват да гонят мечтите си. От една свещ казват могат да се запалят хиляди други . Това са съвременните лидери-те увличат и ни карат да мечтаем, да станем една по-добра версия на себе си. Най-хубавата следа която човек може да остави след себе си е тази в сърцата на хората.
Краят на един живот постави начало на едно безсмъртие…
Нека всяка година в средата на май се събираме и изкачваме тази пътека. Като приятели, като мечтатели, като лидери, като спортисти….нека всеки намери своята причина да е там . Тя повече никога няма да бъде онази анонимна тиха пътечка която познавам от 15 години, сега е Пътят…и щом не може да е нещо малко и тихо …нека бъде нещо голямо.“

Източник: http://kopitoto.bg

Skip to content