Среща с художника Андрей Михайлов

На 22.02.2015 г. от 18,00 часа в малката галерия „Традиция“, в стара софийска къща, на ул. “Тотлебен“ № 22 бе открита петдесет и четвъртата изложба на Андрей Михайлов – с 36 живописни и акварелни творби, претворили познати картини от природен парк „Витоша“, обединени в поетично наречения цикъл „Приказка за витошката гора“. Срещата ни с автора Андрей Михайлов бе незабравим празник. С огромно удоволствие поднесохме своя поздравителен адрес, както и последната издадена книга на ДПП „Витоша“ – „Природното богатство на Природен парк „Витоша“.
Андрей Михайлов е един многостранен талант. Неговият живот е свързан с живописта, музиката и архитектурата. Той е достоен наследник на славен род – баща му е видният български археолог проф. Стамен Михайлов. Баба му по майчина линия била от знатната шуменска фамилия Байнови, която почти съперничела с Владигерови. Много братовчеди на Андрей, както и лелите му са изтъкнати музиканти.
Андрей Михайлов освен художник е и класически певец. Изпълнител е в хор „Мадригал”, солист е на състава на юристите.
Невероятният талант се съчетава с обаянието на един изключителен събеседник и една духовно богата личност.
В негово лице ДПП „Витоша“ откри нов приятел, както и в присъстващите на откриването на изложбата – поетесата Юлия Вапцарова, Теменужка Тюфекчиева, галеристката и много други.
Желаем творческо дълголетие и бъдещо сътрудничество в прослава на красотите на Витоша!
Посетете изложбата, която ще бъде отворена до 21.03.2015 г.

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content