Студенти от Словакия, Испания и Франция посетиха Природен парк „Витоша“

На 21-ви юни т. г. представители на три европейски държави – Словакия, Испания и Франция се срещнаха с ръководството и експертите на ДПП „Витоша“, след което посетиха интересни обекти в Природен парк „Витоша“.

Вероника от Словакия и Серджо от Испания са в България по покана на Сдружението на европейските ровери в България, а Джонатан от Франция се обучава в Биологическия факултет на Софийския университет по Програма   „Еразъм“ (ERASMUS) на ЕС.

Срещата започна в офиса на ДПП „Витоша“ с презентации за парка. След това тримата младежи, придружавани от представители на парковата администрация, се запознаха с някои от забележителностите на Витоша: местност Офелиите и информационната алея за приизворните торфища, м. Златни мостове, Копитото, Детския екостационар „Бели брези“ и изградената през 2015 година волиера, Посетителския информационен център „Витоша“, Драгалевския манастир „Света Богородица Витошка“. Първата среща с най-стария парк на Балканите остави изключително приятни впечатления в чуждестранните посетители.

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content