Състезание по планинско колоездене на Витоша

На 22-ри и 23-ти август 2015 г. на територията на ПП „Витоша“ ще се проведе Home Mountain Enduro Cup – състезание по планинско колоездене.
Дисциплината „Ендуро“ придобива все по-голяма популярност през последните няколко години в световен мащаб и събира все повече нови привърженици. Състезанията представляват спускане на етапи, преминаване през различни терени с общо класиране и сборен резултат от всички специални отсечки.
Home Mountain Enduro Cup ще обиколи почти цяла Витоша и ще включи 4 специални етапа с обща дължина над 16 км, по които ще се засича време за преминаване на всеки състезател индивидуално. Интересното при „Ендуро“ състезанията е, че всеки участник трябва да разчита само на собствените си умения, придвижвайки се от финала на предишния до началото на всеки следващ етап на самоход или с транспорт, осигурен от организаторите. По този начин се обединяват две основни дисциплини в планинското колоездене – спускане и крос-кънтри. За постигане на успех са нужни много комплексни умения и издръжливост.
Състезанието на Витоша ще се проведе със съдействието на Лидл България, откъдето ще се осигури извозване на състезателите и публиката с вело-автобуси.

Повече информация за състезанието можете да намерите тук.
Информация за проекта на Лидл България „Вело Витоша“ и разписанието на автобусите може да намерите тук.

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content