НОВИНИ

Фотоконкурс по повод честване на Деня на европейското сътрудничество 2022 г.

Програмата Interreg-IPA за трансгранично сътрудничество България-Сърбия обявява фотоконкурс във Facebook, за младежи на възраст 15-29 години, по повод Деня на европейското сътрудничество, с акцент върху Европейската година на младежта.

Основната цел на фотоконкурса е да даде възможност на млади хора от България и Сърбия да споделят своите преживявания сред природата, като алтернативно място за отдих, с мисъл за заобикалящата ги среда.

Фотоконкурсът ще се проведе изцяло в социалните медии и победителите ще бъдат обявени на страницата на Програмата във Facebook тук: https://www.facebook.com/ipacbcbgrs .

 Условия за участие във фотоконкурса:

  • Участниците да бъдат на възраст 15-29 години;
  • Всеки участник може да участва само с 1 снимка;
  • Снимките да бъдат по темата на конкурса, да са в дигитален формат JPEG, не по-малки от 1 МВ или 1200 пиксела по дългата страна;
  • Фотографиите да бъдат авторски и участникът да притежава всички авторски права, за да не бъдат блокирани от издателства, агенции, лица и организации;
  • Снимките не трябва да бъдат обработени предварително със софтуер за изображения.

Конкурсът е открит от 1 август 2022 г. във Фейсбук страницата на Програмата, а крайния му срок е 11 септември 2022 г.

В този период кандидатите трябва да изпратят е-mail, спазвайки посочените по-горе изисквания, до aneliya.aleksandrova@mrrb.government.bg с тема на имейла „Фотоконкурс 2022“ и кратка информация – име на автора, възраст, държава и мястото на фотографията.

В периода 12-18 септември 2022 г., ще се проведе гласуване във Фейсбук, като трите снимки събрали най-много реакции ще бъдат наградени с полезни и интересни рекламни материали по Програмата. Всяка реакция под снимката ще се счита за глас в нейна полза, като коментари няма да се броят.

На 19 септември 2022 г. победителите ще бъдат обявени на Фейсбук страницата на Програмата.

На 21 септември 2022 г. ще отпразнуваме деня на ЕК със събитие на живо на територията на Природен парк „Витоша“, в класната стая на открито, разположена между селата Боснек и Чуйпетлово, създадена по един от нашите проекти. Събитието ще включва открит урок по екологично образование и награждаване на авторите на трите най- добри фотографии с вълнуващи подаръци. Подробната програма на събитието ще бъде публикувана през септември.

Насърчаваме всички младежи на възраст 15-29 години от Българо-сръбския трансграничен регион да се разходят сред природата, да се снимат и да кандидатстват за конкурса, както и да се присъединят към нас в Природен парк „Витоша“ на 21 септември 2022 г.

Skip to content