Празник на детето и почистване на Витоша на 4-ти юни

По случай международния ден на детето Дирекция на природен парк „Витоша“ отваря за безплатно посещение вратите на музеите на совата (в детски екостационар  „Белите брези“) и мечката на 1-ви и 4-ти юни от 10.00 часа до 17.00 часа.

На 4-ти юни от 13.00 часа в детски екостационар „Белите брези“ е предвидена богата и разнообразна музикално-развлекателна програма с участието на възпитаници на родопската народна певица Евелина Станчева от столичното 144-то СОУ „Народни будители“, трио в състав Лия Котузова, Михаела Кашъмова и Георги Илиев от студиото за поп и джаз пеене към Националния дворец на децата с ръководител Силвия Статкова. Българското дружество за защита на птиците организира работилница за деца с природни материали. Ще се учим още да играем народни танци, ще бъде много весело и ви очакват приятни изненади!

Заповядайте при нас в планината да се повеселим заедно!

На 4-ти юни паралелно ще се извърши и почистването на природния парк, като пунктовете за почистване са следните:

  • м. Бяла вода;
  • м. Златни мостове;
  • ресторант „Момина скала“.

Дирекцията на парка осигурява чували и ръкавици за всички желаещи да се включат. Акцията започва в 10:00 ч. на посочените места.

На 4-ти юни ще се оповести началото на инициативата на Столична библиотека и ДПП „Витоша“ – „Библиотека в планината“. Посетителите ще могат да прочетат любими свои книги, като много скоро предстои разполагане на няколко библиотеки на открито в планината.

pokana 1wi uni (2)

Местоположение на Детски екостационар Бели брези

0 Comments

Leave a Comment

Skip to content